AVOKÁDOVÉ CESTOVINY

By | 25. March 2015

V poslednej dobe sme si doma veľmi obľúbili avokádo. Tak ako ešte pred rokom to pre nás bola celkom exotika, teraz je už bežnou surovinou v našej kuchyni. Teda ovšem keď sa nám podarí nejaké dobré nájsť, čo nie je pravidlom. Väčšinou si však kupujeme ešte tvrdé avokádo a necháme ho doma postáť kým nie je také akurát.

Najčastejšie využitie má u nás na raňajky na chlebíku, no samozrejme sme sa začali obzerať aj po iných receptoch a našli sme napríklad avokádo použité ako omáčku na cestoviny, s ktorým by sme sa teraz s vami chceli podeliť.

Inak vedeli ste, že avokádo je ovocie? Len taká zaujímavosť, ktorú sme zistili až teraz pri googlení :)

Photo 22.3.2015 20 19 04

POTREBUJEME

pre 2 osoby

avokádo

200 g cestovín

paradajky

soľ

čierne korenie

Photo 22.3.2015 19 42 49

POSTUP

Začneme cestovinami, ktoré si podľa návodu uvaríme v osolenej vode. Pred scedením cestovín si trošku vody odoberieme do šálky, môže sa nám ešte zísť.

Pripravíme si avokádo, a to tak, že ho rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vyberieme avokádo zo svojho obalu. Odporúčame si pozrieť napríklad aj toto video.

Avokadove cestoviny1

Avokádo rozpučíme v miske vidličkou. Pučenie by malo ísť celkom ľahko. Ak vám to ide ťažko, tak veľmi pravdepodobne ešte nie je dozreté.

Ku avokádu pridáme dužinu z paradajok (nepovinné: paradajky sme dopredu sparili a olúpali) nakrájanú na kocky, soľ, čierne korenie a dobre spolu premiešame.

Takúto avokádovú zmes využívame bežne aj na raňajky na chlebe a je to úplne dokonalá dobrota na ráno.

Avokadove cestoviny1-001

Hotovú zmes zmiešame s uvarenými cestovanami. Ak sa nám to zdá príliš suché, prilejeme trošku odloženej vody z cestovín.

A môžeme podávať :)

Toto je len veľmi základý recept. Vieme si ešte ľahko predstaviť pridať aj iné koreniny, cesnak, olivový olej, prípadne zeleninu, ktorá by celé jedlo ešte viac obzvláštnila a obohatila. Fantázii sa medze nekladú.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code