BAKLAŽÁNOVÁ POLIEVKA S KOKOSOM A FAZUĽOU alebo kukuricou

By | 12. May 2014

Raz sa nám povaľoval v chladničke pár dní baklažán. Piecť ani smažiť sa nám ho nechcelo a tak sme hútali čo s ním. Napadla nás polievka a tak sme sa vrhli na internet inšpirovať sa. Nič sa nám však veľmi nepáčilo, tak sme dali tento freestyle na princípe “čo chladnička a komôrka dala a čo sa môže k baklažánu asi tak hodiť”. Kokosové mlieko (za toto konkrétne ďakujeme kolegovcom, ktorí dovolenkovali v Thajsku ;) polievku zjemní a obzvláštni, a zaručujeme vám, že ste podobnú chuť v živote nemali.

Polievka je veľmi sýta a preto odporúčame navariť len máličko inak ju budete dojedať celý týždeň :)


POTREBUJEME
1 baklažán
pór – malý kúsok
paprika – 1/3
biele fazuľky v konzerve
1 lyžica múky – my sme použili cícerovú, ale kľudne dajte aj klasickú pšeničnú
kokosové mlieko – my sme použili kokosový prášok
cesnak – 1 kus
vegeta (máme našu domácu :P )
mletá paprika
olej
soľ

POSTUP
Podobný ako pri každej inej krémovej polievke. Všetky suroviny si nasekáme na malé kocky a postupne pridávame do hrnca s olejom.

Najprv začneme s tým, že si na oleji osmažíme baklažán, potom pridáme papriku, pór, cesnak a múku na zahustenie. Posolíme, pridáme vegetu a mletú červenú papriku. Podlejeme vriacou vodou a varíme cca 15 minút. Potom pridáme scedenú fazuľku, pričom si odložíme lyžicu až dve fazuliek na záverečnú dekoráciu, a povaríme ešte 2-3 minúty. Na záver pridáme kokosové mlieko a necháme polievku ešte raz zovrieť.

Po prevretí ju necháme pár minút vychladnúť a jednoducho rozmixujeme do nepoznania.

Podámave ako predjedlo alebo ako malú večeru s kúskom celozrnného pečiva, pre nóbl vzhľad pokvapkáme olivovým/tekvicovým/ľanovým/… olejom a na záver pridáme odložené fazuľky. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code