BANÁNOVÉ LIEVANCE

By | 13. July 2014
Našli sme si nové obľúbené jedlo na raňajky :) Nie je to nič svetaborné, avšak tak chutné a geniálne, a pritom je to tak jednoduché. 
Banán používame na raňajky pomerne často. Banánový chlebík už poznáte (napríklad tu) alebo do ovocného smoothie, ktorý je v poslednej dobe takým hitom. Avšak cez víkend si to žiada niečo luxusnejšie a naoko náročnejšie na prípravu.


POTREBUJEME
banán – 1
ovsené vločky – 1 šálka (=1/2 hrnčeka na čaj)
mlieko – 1 šálka
vajíčko – 1
prášok do pečiva – 1 lyžička
vanilkový extrakt – pár kvapiek

POSTUP

Všetko spolu zmiešame v nádobe. Zmes najskôr necháme odstáť 5 minút aby nám vločky zmäkkli a “nabobtnali”. Rozmixujeme do hladka a znovu necháme postáť daľších 5-10 minút – ak máte dostatok trpezlivosti :) ak nie, môžete sa do toho rovno pustiť.

Pomer surovín je fixný, ak potrebujete navariť pre viac osôb, len znásobte množstvo surovín.

Na panvici tvoríme malé lievančeky. Pozor, sú celkom krehké, tak pri obracaní opatrne. Správna doba na obrátenie je keď vidíte následovné dierky v ceste. Rovnako postupujeme so zvyškom cesta. 

Toto množstvo nasýti 2-3 osoby.
Podávame podľa preferencií s džemom alebo jogurtom, nám chutia iba takto čisté s dobrou ľadovou kávou alebo poharám mlieka. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code