ČOKOLÁDOVO BANÁNOVÁ ŠTRÚDĽA

By | 12. February 2015

Blíži sa Valentín a či už ste v páre alebo single, určite si tento deň vyžaduje čokoládu. A aby to nebolo len tak hanobne rozbaliť a zožrať, môžeme to spraviť s gráciou a spraviť si čokoládovú štrúdľu.

Nebojte sa, nebudeme to preháňať ani s prípravou ani s počtom surovín a vlastne kto vie, či sa to pečením aj dá nazvať :) Inšpiráciu sme našli na internete. Hoci má postup len pár krokov, výsledok vyzerá za milión a určite poteší vašich milovaných (či už je to osoba alebo žalúdok).

Pripravte sa na cukrový šok, že vraj sa to nedá zjesť naraz. Challenge accepted? :)

 

Photo 11.2.2015 7 27 14

 

POTREBUJEME

lístkové cesto

čokoláda – najlepšie asi mliečna, použili sme tú s fialovou kravou, rozmerovo nám pasovala najlepšie (samozrejme veľkosť je na vás, môžete si spraviť aj dve malé)

banán

žĺtko na potretie cesta na záver

Photo 10.2.2015 20 28 10

 

POSTUP

Lístkové cesto rozbalíme a uložíme na plech na pečenie. Ak je cesto väčšie ako plech, prebytočnú časť odrežeme a odložíme bokom. Využitie ešte preneho nájdeme.

Do stredu cesta uložíme čokoládu a nožíkom jemne naznačíme jej rozmery, no tak aby sme cesto neprerezali. Tieto čiary nám budú slúžiť ako hranice na uloženie banánu nakrájaného na kolieska.

Coko strudla

Banány poukladáme na cesto a na ne položíme čokoládu. Zvyšné cesto si narežeme po krajoch tak, ako môžete vidieť na obrázku. Zámerom je prekladať jednotlivé pramene cez seba a vytvorť niečo na štýl pleteného copu. Začneme na jendom z koncov, keď cesto preložíme cez čokoládu a následne postupujeme s ostatnými prameňmi.

Coko strudla-001

Keď sa vám cesto začne oddeľovať a vytvárať medzi jednotlivými prameňmi príliš veľké rozmery, vykašleme sa na celé prepletanie a zvolíme freestyle, hlavne nech to drží :)

Ak sme si na začiatku odložili kúsok prebytočného cesta vykrojíme pomocou formičky alebo vyrežeme preferované tvary, ktoré potom umiestnime na našu štrúdľu. Keďže je o chvíľku ten 14. február, tak sme si vybrali srdcovú formičku.

Inak trošku mimo tému. Takáto formička pokryje valentínske nápady v kuchyni. Srdiečko s ňou môžete vykrojiť ž čohokoľvek – ovocie, zelenia, dokonca aj pečivo. Predstavte si tak chlebík vo vajíčku v tvare srdca, myslím, že môže byť.. :)

Photo 10.2.2015 20 33 23

Takto prichystanú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20 minút.

Photo 10.2.2015 21 05 16

Alebo až kým nám štrúdľa začne naberať zlatavú farbu. Aj kedˇtroška čokolády vytečie, žiaden strach, čokolády tam ostane viac než dosť.

Photo 10.2.2015 21 31 23

Dúfame, že vám bude chutiť :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code