CVIKLOVÉ CARPACCIO

By | 30. July 2015

Slniečko sa na nás stále pekne usmieva (uvidíme ešte ako dlho) a teploty sa šplhajú do nepríčetna. Napriek tomu, že apetít v tomto počasí nie je vysoký, predsa len je a nám sa pýta niečo svieže a chladné.

My vám dnes prinášame minireceptík na cviklové carpaccio. Slovíčko carpaccio znie síce “fancy”, no je to v podstate len pomenovanie pre tenko nakrájané mäso alebo zeleninu s dresingom alebo zálievkou. Vo svete najpopulárnejšie je hovädzie carpaccio alebo paradajkové s bazalkou a mozzarellou. Náš variant s cviklou je podľa nás rovnako chutný a nutrične veľmi výhodný. Cvikla má len 41 kcal na 100g (čo je o polovicu menej ako zemiaky) a cottage má cca 20 g bielkovín na 100g objemu. Čiže všeho všudy vyvážená kombinácia.Photo 19.7.2015 10 10 46

POTREBUJEME

Cvikla

Cottage cheese

Olivový olej

Soľ

Photo 18.7.2015 17 58 03

POSTUP

Najkomplikovanejšie na celom recepte je zaobstarať si varenú cviklu. Tú zoženiete tak, že si: a) kúpite surovú cviklu a povaríte vo vode cca hodinu, b) nabehnete do supermarketu a kúpite si v sáčku predvarenú.

Postup už zvládne aj malé dieťa. Varenú cviklu zbavíme šupky (v prípade kupovanej to za vás už niekto poriešil) a nakrájame na tenké plátky, ktoré naskladáme do kruhu na tanier. Posolíme, do stredu vyklopíme cottage cheese, znovu posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a môžeme servírovať.

Z 2 cvikiel a jedného cottagu je to ľahká večera pre dvoch alebo ako príloha ku hocičomu.Photo 19.7.2015 10 11 03

Alternatíva: nerobte carpaccio, ale cviklu nakrájajte na malé kocky, pridajte cottage cheese a oriešky, napríklad vlašské, premiešajte, a máte na stole letný šalát. Prajeme dobrú chuť!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code