FLAMMKUCHEN

By | 18. July 2014

Spomínate ešte na náš príspevok z výletu po Berlíne? Písali sme v ňom aj o miestnej dobrote Flammkuchen, na ktorú sme aj sľúbili priniesť fotorecept a končene tento moment prišiel :)

Čo to vlastne je? Je to koláč, ale slaný, tak povediac nemecko-rakúska verzia pizze. Cesto zvykne bývať tenučké a chrumkavé. My sme sa rozhodli pre osvedčené lístkové cesto ako základ. Ponúkame vám teraz základný variant s cibuľou a slaninkou. Určite v budúcnosti vyskúšame aj južanský variant s paradajkami a kozím syrom a dáme vám potom vedieť aké to bolo.

Vyššie spomínané lístkové ceste je kupované, no pri najbližom recepte vás naučíme ako sa robí domáce (je to až prekvapujúco jednoduché :) )

Pozor! Jeho chuť je silne návyková a tak sa môže stať, že sa celý plech minie na posedenie a pravdu povediac ani nevieme ako.


POTREBUJEME

cibuľa – 2 väčšie kusy
paprika – 2 väčšie kusy
slanina – 100 g (my sme použili anglickú)
lístkové cesto – 1
kyslá smotana – 1 menšia
syr – cca 70 g
soľ
čierne korenie

POSTUP

Začneme nakrájaním surovín. Cibuľu nakrájame na väčšie plátky, papriku na tenšie prúžky, to isté spravíme aj so slaninou. Takto nakrájané suroviny dáme dusiť na lyžičke oleja až kým nám všetko pekne nezmäkkne a nenaberie zlatastú farbu, čo trvá asi 10 minút.

Rozvaľkané lístkové cesto vložíme na pečiaci papier na plech. Cesto potrieme kyslou smotanou do ktorej sme pred tým pridali soľ a čierne korenie na dochutenie. Na kyslú smotanu naskladáme podusenú zmes a posypeme nastrúhaným syrom.

Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na cca 20 minút kým sa nám všetko pekne nezapečie a syr nezačne naberať zlatastú farbu.

Tadááá. Jednoduché ako facka a rýchlejšie ako pizza na donášku :)

One thought on “FLAMMKUCHEN

  1. Anonymous

    Mňam. Svetové. Aj som skúšala, dopadlo to na jednotku

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code