HERMELÍN WELLINGTON

By | 17. February 2018

Hovädzie Wellington je svetová klasika. To si ale nenavaríme :).

Namiesto hovädzieho použijeme hermelín, čím si recept aj zlacníme, aj skrátime z časového hľadiska. Hlavné je, že takto pečený syr sa nám pekne bude roztápať a priňášať pocit neskutočného potešenia :). Milovníci syra vedia o čom hovoríme.

POTREBUJEME (4 porcie)

  • hermelín – 4 ks
  • lístkové cesto
  • šampiňóny – 250 g
  • sušená šunka – či už Prosciutto alebo Swarzwaldská
  • cibuľa
  • dijonská horčica

POSTUP

Predpripravíme si šampiňónovú náplň, a to tak, že šampiňóny si nakrájame na veľmi malé kúsky alebo ich rozmixujeme v mixéry a za minúto máme hotovo.

Cibuľu si nakrájame na jemno a popražíme na olivovom oleji. Pridáme mixované šampiňóny a varíme/pražíme za neustáleho miešania cca 10 minút, trochu posolíme. Skrátka pokiaľ šampiňóny nebudú mäkké.

Necháme šampiňónovú zmes trochu vychladnúť a ideme na samotný syr. Ten potrieme horčicou a obalíme v šunke.

Lístkové cesto si rozkrojíme na 4 rovnaké obĺžniky. Na každú časť cesta si dáme trochu šampiňóvej zmesi, položíme naň náš obalený hermelín a na vrch dáme znovu časť zmesi.

Z cesta si spravíme taštičky, a to tak, že spojíme pozdĺžne rohy cesta. Alebo hoc ako len aby nám syr nevytekal. Cesto otočíme tak, aby sme mali na vrchu tú peknú, hladkú časť. Nakrojíme nožom aby mohla unikať para, ktorá vzniká pri pečení, a tak sa nám taštičky samovoľne neroztrhnú.

Pečieme pri 200 stupňoch 20 minút alebo pokiaľ taštičky nebudú krásne hnedé.

My sme tie naše servírovali s batátovými hranolkami, ale hoc aká iná príloha je tiež fajn.

Len sa pozrite ako sa rozteká. Ideáluš na chladné zimné večery :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code