HOKAIDOVÝ KIŠ

By | 6. February 2018

Vynikajúci slaný koláš – kiš – quiche. Ako len chcete. Základ je, že chutí veľmi dobre.

Hodí sa na každý moment dňa. Od raňajok, cez obed a večeru keď sa ku nemu pridá šalát. Pasuje aj ako rýchly snack alebo pekné pohostenie pre návštevu. Už si len vybrať.

Toto je zatiaľ naša najobľúbenejšia plnka – z tekvice hokaido.

POTREBUJEME:

  • 1 kyslá smotana
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • 1 menšie hokaido
  • 100g slaného syra
  • šampiňóny (6-8 kúskov, podľa veľkosti)

POSTUP:

1. Hokaido umyjeme, vyčistíme dužinu a nakrájame na mesiačiky alebo akékoľvek kúsky, ako sa vám krája jednoduchšie. Takto nakrájané hokiado upečieme do mäkka, čo trvá na 180 stupňoch približne 20-30 minút.

2. Kým sa pečie hokaido, nakrájame šampiňóny na pásiky a krátko osmahneme na olivovom oleji.

3. Upečené hokaido necháme vychladnúť a ošúpeme. My sme ho piekli aj so šupkou, bolo pre nás jednoduchšie dať šupku dole až upečenú, ako s ňou bojovať ešte za surova.

4. Hokaido popučíme vidličkou. Nám vyhovuje keď sem tam nájdeme aj väčší kúsok hokaida v plnke. Ak plnku chcete mať ako úplne hladký krém, odporúčame rozmixovať.

5. Teraz už len všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a vylejeme na predpečené cesto. Postup a ingrediencie na cesto nájdete tu.

6. Pečieme na 180 stupňoch asi 50 minút.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code