Inšpirácia: Jednohubky

By | 11. June 2017

Keď pripravujeme “catering” pre našich návštevníkov, ktorí sa ku nám chystajú, štandardne prejdeme viacerými fázami plánovania. Väčšinou to začína “určite chcem vyskúšať ten nápad, čo som minule videla na nete”. Potom nasleduje fáza, keď sa nám nechce “kúpime rožky, tresku a parižák” – áno, už aj také bolo a dopadlo to ku všeobecnej spokojnosti :) Až skončíme pri reálnych plánoch, podľa toho koľko času na nákup a prichystanie máme v danej dobe máme. Predsa len, popri práci človek nestíha všetko tak ako by si predstavoval. No hlavné je, že nás príprava pohostenia baví, snažíme sa nestresovať, veď sú to naši kamoši a snáď nás majú radi aj pre ničo iné, ako len pre jedlo :)

Pre inšpiráciu vám ukážeme 3 druhy jednodhubiek, ktoré sme prichystali pri jednej z posledných návštev. Inšpirácia prišla hlavne z Talianska a Grécka a samozrejme internetu :) Chceli by sme ukázať, že jednodhubky môžu vyzerať aj inak ako bagetky s nátierkou (hoci proti tým vôbec nič nemáme).

melón & prosciutto
Potrebujeme žltý alebo zelený melón a prosciutto (alebo napr. Schwarzwaldskú šunku z Lidelu). Melón sme nakrájali na kúsky a obalili v plátkoch prosciutta.
Jednohubky
mozarela & paradajka
Použili sme jedno balenie cherry paradajok a balenie malých mozzareliek. Pointa bola v rozkrojení všetkého na polovicu, nezabudnúť posoliť a pospájať špáratkom jednu polku paradajky a jednu polku mozzarely do dvojfarebnej guličky. Pre obzvláštenie môžete pridať lístok bazalky. Suma sumárum je to dobrý nápad,  no bola riadna babračka pospájať dva kúsky dokopy a potom to ešte aj nechcelo stáť na tanieri :D
Jednohubky
tzatziki & uhorka
Základ jednohubky tvorilo koliesko uhorky, na ktoré prišiel kúsok fety syra a polka olivy. Zvrchu sme všetko trošku posolili a okorenili tzatiki korením.
Jednohubky
Čo na ne poviete? Vyskúšali by ste niektorý z nápadov?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code