JABLKOVÝ KOLÁČ

By | 10. December 2013

Pri prezeraní si obľúbenosti príspevkov na blogu neušlo našej pozornosti, že popri všetkých zdravých receptoch sa najväčšej popularite tešia práve koláče. Holt, všetci radi mlsáme. Tak nech sa páči supy, ďalšia viac než jednoduchá sladkosť, ktorou vás chceme pokúšať.

Tento recept sme “ukradli” našej kamarátke Majke a týmto by sme sa jej chceli aspoň poďakovať, že nám ho ukázala:)


Úvodná fotka nie je práve jedna z tých najkrajších, no koláč sa piekol pre našu návšetvu a tá ho zjedla skôr ako sa vôbec dalo zareagovať. Len tak tak sa zachránil jeden kúsok pre účely blogu.

POTREBUJEME
lístkové cesto – 250g
5-6 jabĺk
60g hnedého cukru
vanilkový cukor – 1 sáčok
škorica – 1/2 čajovej lyžice
vanilková aróma – 1-2 kvapky
1 vajíčko

POSTUP
Čo sa úkonov týka, tak je tento koláč ozaj veľmi jednoduchý. No vyžaduje si to istý čas, kým si nachystáme hlavnú ingredienciu – jablká.
Jablko si očistíme, rozštvrtíme, odstánime jadierka a nakrájame na tenké mesiačiky. Tento postup opakujeme so všetkými jablkami. Ku nakrájaným jablkám pridáme hnedý a vanilkový cukor, škoricu a vanilkovú arómu, a všetko dobre premiešame aby všetky mesiačiky boli obalené. Najlepšie sa to premiešava rukami.

Cesto si vyvaľkáme na plochu misy v ktorej koláč budeme piecť a prečnievajúce okraje zatočíme do vnútra. Cesto popicháme vidličkou aby sa nám počas pečenia nenafúklo a poukladáme naňho jablká. Kľudne ich tam vysypte všetky naraz a trochu upravte, alebo keď vám ešte ostane veľa trpezlivosti, tak si ich môžete pekne naaranžovať. 

Pečieme na 180 stupňoch zhruba 30-40 minút, do zlatista. 
Koláč môžeme servírovať aj teplý, aj za studena.

2 thoughts on “JABLKOVÝ KOLÁČ

    1. Špekulujeme

      Ej, ďakujeme pozornému oku čitateľa :)
      Takže, keď máme poukladané jablká v miske, tak ich potrieme vyšľahaným vajíčkom po vrchu, aby nám to všetko dobre držalo pokope.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code