KUKURICOVÁ NÁTIERKA

By | 2. August 2013
Trošku pozabudnutý fotorecept práve uzrel svetlo sveta :)


POTREBUJEME

kukurica – pol sáčku mrazenej
biely jogurt – 1 malý
cibuľa – 1 stredná
cesnak – 1 strúčik
údený syr
olivový olej
soľ, čierne korenie

POSTUP

Kroky receptu sú rovnaké ako u hráškovej nátierky, ktorá bola naším vôbec prvým receptom na blogu.

 
Nakrájanú cibuľu speníme do zlatista na olivovom oleji (môže to trvať tak 3-5 minút). Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a kukuricu, ktorú tiež ešte chvíľku opražíme. Podlejeme asi polkou pohára vody a dusíme kým je kukurica mäkká (cca 5 minút). Hrniec odstavíme.

Ku kukurici pridáme jogurt a rozmixujeme na hladkú hmotu, do ktorej následne pridáme nastrúhaný syr, dochutíme soľou a čiernym korením.

ALTERNATÍVA: Keďže sa nám podarilo spraviť nátierky viac ako by sme potrebovali (robili sme z celého sáčku kukurice), využili sme ju ako dip ku zeleninovým hranolčekom. Bolo to veru veľmi chutné obzvláštenenie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code