LEČO inak

By | 30. June 2013

Akurát sme dopozerali na internete seriál River Cottage Veg, ktorý odporúčala pánska polovička Špekulujeme. Chlapík menom Hugh sa rozhodol, že sa počas celého leta vzdá mäsa a rýb, čím bol nútený hľadať nové a zaujímavé kombinácie prípravy zeleniny. Veríme, že pre niekoho to znie lákavo, pre niekoho práve naopak nepredstaviteľne, no môžme vám potvrdiť, že všetky jeho recepty vyzerajú perfektne a pri pohľade na nich sa vám budú zbiehať slinky.

 

My sme si na raňajky spravili lečo inšpirované touto epizódou.

 

POTREBUJEME
2 porcie
1 malé sklíčko leča (kľudne si spravte aj vlastné spražením cibule, paradajky a papriky)
1 malá červená cibuľa
cesnak
4 vajíčka
ocot balsamico
olivový olej
soľ

POSTUP

Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme nakrájaný cesnak, ktorý ešte chvíľku pražíme s cibuľou. Naozaj odporúčame cesnak prihodiť až do už skoro hotovej cibule, pretože inak by sa spiekol a zhorkol. Pridáme lečo, dúšok balsamica (asi 2 polievkové lyžice) a povaríme zhruba 2 minúty.

Do takto pripravenej zmesi si postupne vyhĺbime 4 jamky, do každej z nich vyklepneme vajíčko a posolíme. Na dokončenie máte dve možnosti. Buď lečo dopekáte pomaličky na sporáku na veľmi malom plameni. Alebo to spravíte ako my a šupnete celú panvicu do trúby (pozor panvica musí byť celá kovová) rozohriatej na 200 stupňov kým sa bielko nezapečie, no žĺtko je ešte stále tekuté.

Podávame s chlebom a lyžičkou bieleho jogurtu, ktorý zjemní kyslosť a pikantnosť leča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code