PESTOVÁ ZAPIEKANKA

By | 21. December 2015

Tento dnešny recept alebo skôr receptík o troch surovinách je pre všetkych milovníkov chrumkavého pečiva. My k milovníkom určite patríme, no pečivo sa snažíme kvôli zdravšej strave obmedzovať. Preto ak je na stole, musí byť senzačné :). 

Kombinácia pesta a paradajok je klasika a známa hlavne spolu s cestovinami. Na chlebíku sa táto kombinácia vyníma možno ešte viac. Stavíme sa, že všetky suroviny máte doma niekde v chladničke alebo v špajze a pozeráte sa na ne každý deň.

POTREBUJEME

Celozrnné pečivo, napr. rožky

Pesto (ak máte domáce o to lepšie) – ako na domáce pesto? Tuná link

Paradajky

Tvrdý syr, napr. údený   POSTUP

Taký jednoduchý, že ho musíme dať do odrážok :) 

  1. Rožky rozpolíme.
  2. Natrieme pestom.
  3. Poukladáme plátky paradajky.
  4. Posolíme.
  5. Posypeme nastrúhaným syrom. 
  6. Pečieme v predohriatej trúbe pri 220 stupňoch celzia 5-10 min. 
  7. Servírujeme a jeme. 

      P.S. Ak máte menšiu párty alebo návštevu týmto isto ohúrite svojich hostí. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code