PIZZA ŠTANGLE

By | 20. February 2014
Čo takto domáce pizza štangle? :) 
Nie je to jedno z tých jednoduších “party” jedál, no ak už máte zvládnuté základy pizza cesta, tak v tom nevidíme žiaden problém.
Túto fotku sme už dávnejšie publikovali na známej sociálnej sieti, no akosi sme pozabudli postup výroby podrobnejšie opísať. 

POSTUP
Pizza štangle
Recept na pizza cesto nájdete TU.
Ďalším krokom, keď už máme cesto hotové/vykysnuté, je že ho ešte raz dobre premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme. Narežeme na hruba 1 cm pásiky a preložíme na plech na pečiaci papier (ak ich náhodou pripečiete, ako sa to stalo nám s jednou dávkou, tak to len a len oceníte :). 
Pečieme na 250 stupňoch asi 10 minút. Priebežne kontrolujeme aby nám neprihoreli. 
Omáčky/dipy
V našom prípade sa podávali dve omáčky:
1. domáce pesto z rukoly a medvedieho cesnaku (recept na pesto nájdete u nás TU)
2. nivová omáčka, ktorá pozostávala z jednej postrúhanej nivy a bieleho jogurtu, bez akéhokoľvek iného dochucovania (s úmyslom dekorácie sme omáčku pokvapkali olivovým olejom pri podávaní). Kedže sme mali doma návštevu, tak sme vynechali cesnak, no inak kľudne pridajte strúčik postrúhaného cesnaku.
Ďalšie typy na dipy
Bryndzový: Na 400 ml bieleho jogurtu pridáme 100 gramov bryndze. Premiešame, posolíme a hotovo. Tento dip je super aj na pečené zemiaky alebo zeleninu (napríklad na takúto)
Cesnakový: 400 ml jogurtu, 2 strúčiky nastrúhaného cesnaku, 50 gramov strúhaného syra

Držíme palce :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code