PRAŽENÁ RYŽA

By | 2. May 2014

Pražená ryža je skvelá alternatíva k rizotu. Vieme pri jej príprave využiť princíp “čo chladnička dala”. To znamená využiť skoro všetky zbytky zeleniny z chladničky, ktoré vieme doplniť zeleninou z mrazničky. Nechýba ani pražené vajíčko, arašidy a nami milovaná sladká chilli omáčka na dekoráciu. Keď doma nemáte sladkú chilli omáčku ani nezačnite robiť tento recept lebo bez nej to skrátka nie je ono. Vieme ju kúpiť v každom väčšom nákupnom centre a pri cene cca 3 eur vám vydrží niekoľko mesiacov.

POTREBUJEME
uvarená ryža – 1 hrnček
paprika: červená a žltá
pór: malý kúsok ako na obrázku
cuketa
arašidy – 1 hrsť
2 vajíčka
sójová omáčka – 1 čajová lyžica (tá sa na fotku nezmestila)
rybacia omáčka (nemusí byť, ak nemáte)

POSTUP
Jednuduchý, jednoduchý, jednoduchý. Všetku zeleninu si nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji tak, aby bola na skus a nie rozbitá na blato.

Čiže keď je zelenina pekne mäkká pridáme uvarenú ryžu a arašidy a premiešame. Na veľkom plyne a za stáleho miešania spolu pražíme cca 7 minút. Následne si odsunieme zmes tak, aby nám na jednom kraji ostalo trochu miesta. Na voľné miesto si prilejeme trochu oleja, vyklepneme vajíčko(a) a rozmiešame ho na praženicu.

Následne vajíčko a ryžu spolu premiešame, pokvapkáme sójovou omáčkou a rybacou omáčkou a znovu všetko dobre premiešame.

Servírujeme ako už bolo spomínané s veľkou dávkou chilli omáčky, prípadne s nasekaným koriandrom.

One thought on “PRAŽENÁ RYŽA

  1. Anonymous

    Rýchly, zdravý a super obedík! Ďakujem za nápad :) Vždy keď neviem čo ukuchtiť, inšpirujem sa :D Janka J.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code