ŠPENÁTOVO MORČACIA ROLKA

By | 26. May 2016

Jar je už tu, v plnej svojej kráse aj so všetkým, čo ku nej patrí. Príroda sa prebúdza a na trhoch je už dostupná prvá úroda. Redkvičky a jarná cibuľa, klasické jarné kombo je aj náš obľubený základ pre šalát. Dnes sa však nezameriame na tieto klasické jarné bestsellery, ale skusíme spoločne inú jarnú dobrotu, a to špenát (aj keď nám jarná cibuľa v recepte bude hosťovať).

Viete ho nájsť samozrejme aj mrazený, ale čerstvo upravený je úplne iná liga. Okrem toho, že obsahuje oveľa viac vitamínov ako mrazený, chutí aj oveľa oveľa lepšie. Viete ho kúpiť už skoro vo všetkých potravinách, ale my odporúčame kúpiť si ho na trhu, najlepšie od nejakej milej babičky :)

Ako všetci viete, špenát obsahuje aj veľa železa, aj keď nie až tak ako sa traduje. Čo ste však asi netušili je, že špenát je super aj pri detoxe.  Viac si viete prečítať napríklad aj tu: Link

V tomto recepte špenát skombinujeme s morčacím mäsom, ktoré je podľa nás lepšia alternatíva ako klasické kura, ktoré väčšina z nás laduje do seba každý obed. Variť až tak veľa nebudeme, len všetko pekne zrolujeme a zbytok za nás spraví rúra.

DSC_0038

POTREBUJEME

Morčanie mäso (prsia) – cca 500 g

Horčica

Čerstvý špenát – tak za dva hrste

Vlašské orechy – stačí polka malej šálky a nie celá ako na obrázku

Jarná cibuľka

Soľ,  čierne korenie a máličko oleja na pomazanie

DSC_0004

POSTUP

Na začiatok si všetky ingrediencie predpripravíme, aby sme ich následne na seba naskladali a spravili z nich rolku. 

Jarnú cibuľku očistíme a umyjeme. Špenát zľahka podusíme na panvici. Orechy nasekáme na jemno v mlynčeku. Mäso si nakrájame na menšie rezníky a vyklepeme/trochu päsťou poupravíme na plátky. 

Morcacia rolka

Keď máme všetko nachystané, môžeme začať na seba skladať jednotlivé vrstvy. Ako základ pre rolku si nachystáme alobal, ktorý trošku potrieme olejom, nech sa nám tam rolka neprilepí. 

Mäso naskladáme na alobal, ideálne do štvrcového tvaru ako vidíte aj na obrázku. Potrieme horčicou a posypeme nastrúhanými orechmi. 

Morcacia rolka-001

Nasleduje špenát a na záver jarná cibuľka, ktorú uložíme na pravo na celý náš základ a bude nám slúžiť ako stred celej rolky. 

Teraz už len stačí všetko zrolovať do seba, na pevno zabaliť do alobalu a môžeme dať piecť.

Pečieme na stupňoch asi minút. 

Morcacia rolka1

Morcacia rolka2

Takto vyzerá výsledný produkt. 

DSC_0035

A takto náš obed na balkóne :) ktorý už je možný vďaka počasiu. 

Ako prílohu sme zvolili základný šalát zo šalátových listov, paradajky, slnečnicových semiačok a klíčkov. 

DSC_0040

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code