TERMIX

By | 30. November 2014

Aj keď nie sme úplne závislí na sladkom, sem tam sa nám zapýta sladká bodka za obedom/večerou. Aby sme neskončili tak, že sa budeme napchávať čokoládou radšej nemáme doma žiadnu hotovú sladkosť. A ak už niečo sladké chceme, musíme si to pripraviť.

Tvaroh je surovina nenáročná na spracovanie a jeho vysoký obsah bielkovín určite nikomu neuškodí. Väčšinou vždy aspoň jeden máme doma.  Z tvarohu sa vyrába aj tradičný dezert Termix na ktorom sme ako deti vyrastali a zbožňujeme ho doteraz. Pripomína nám takú detskú nostalgiu a pocit bezstarostnosti, aký sme mali aj v detstve. Jeho príprava zaberie asi tak 2 minúty a všetky suroviny máme skoro stále doma.  Tak prečo nie? :)

IMAG1883

POTREBUJEME

na 2 porcie

250 g mäkkého tvarohu

1/2 šálky mlieka

1 lyžicu medu/agáve sirupu

2 polievkové lyžice kakaa

1/2 lyžičky vanilkové extraktu (nepovinné, ale veľmi vítané)

IMAG1857

POSTUP

Prekvapujúco náročný, a preto ho radšej rozpíšeme v bodoch a pripojíme aj fotopostup:

1. vezmeme misku a vysypeme do nej všetky suroviny

IMAG1860

2. premiešame do nepoznania

IMAG1874

3. premiestime do pohárov/misiek bez toho aby zašpinili okraje pohárikov a všetko naokolo + dozdobíme, v našom prípade je to znovu kakao a mandľové lupienky, vieme si predstaviť aj lyžičku džemu, oriešky, ovocie, piškóty…

IMAG18824. ak ste chlap, nahádžete ho do seba za 30 sekúnd, ak ste žena, vychutnávate si ho pomaličky a musíte sa vzdať pár lyžičiek v prospech chlapa, ktorý ho do seba rýchlo nahádzal a pozerá na vás psími očičkami

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code